.
`
refresh 4 new artikal
.

15 July 2009

Manek Urai : Puteri Umno cedera, lagi propaganda BN

MANEK URAI 14 Julai 2009 - Dua orang anggota puteri Umno yang diberitakan cedera dalam insiden membaling batu tidaklah membimbangkan dan tidaklah seperti yang digembar gemburkan jam 1 petang tadi oleh pihak BN.


Kedua-duanya, Nurfarahana Abdol Rahman dan Wan Nor Azziela Pawan Teh, 21, dikejarkan ke Hospital dengan kenderaan awam dan diiringi polis.


Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan berkata kejdian itu telah berlaku akibat dari provokasi penyokong PAS sehingga mencetuskan ketengangan.


Kejadian berlaku itu adalah disebabkan berlakunya adegan baling botol kosong oleh penyokong PAS dan baling batu serta kalu oleh penyokong BN.


Farhana berkata yang dia terjatuh dalam kekalutan dan kemudian pengsan akibat pengsan asma ketika orang ramai berlarian waktu kejadian.


Hakikat sebenarnya, Menurut Puan zaharah iaitu saksi di tempat kejadian tersebut menyatakan muslimat PAS yang bertugas di ketika itu yang cedera teruk akibat terkena balingan batu oleh penyokong BN.


Mereka ketika ditemui di hospital tadi bagaimanapun enggan membuat sebarang kenyataan, ketika ditanya mereka hanya menjawab TPM tidak beri mereka membuat sebarang kenyataan.


Petugas Te@M I.T yang berada di hospital tersebut, sempat bertanya doktor yang merawat dua orang pesakit tersebut menyatakan beliau mahu xray kedua-duanya tetapi mereka telah hilang sebelum xray dibuat.

Malah, media-media yang turut berada disana membuat liputan kecewa, mereka menyatakan kejadian ini hanya propaganda pihak BN.

prkn41

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower