.
`
refresh 4 new artikal
.

17 June 2009

Kongsi artikel Kickdefella

Pagi ini ada sikit masa melayari blog Kickdefella dan terbaca beberapa artikel.

Tidak mahu komen panjang cuma mahu kongsi terus artikel tersebut. Sila klik tajuk di bwah untuk membaca terus artikel tersebut.

Nampaknya 'ego' beberapa pemimpin PAS seperti tidak kesudahan. Tidak tahukah mereka rakyat yang memberikan mereka kuasa mula gundah gulana dengan isu kerajaan perpaduan yang mengarut. Umno (Najib) yang tengah tercangut seperti mendapat talian hanyat dengan isu merapu tersebut. Sudah - sudah lah atau kita mempersiakan pusingan kebangkitan rakyat menolak regim kali ini.

Sepanjang sejarah merekodkan regim ini tidak kuat tetapi 'perikatan' yang terbentuk untuk menentang regim ini terlalu lemah dan mudah khayal.

Nak singgung sikit mengenai demo protes ISA besar - besaran yang kononya bakal diadakan. Semalam dalam satu kenyataan media semalam Ketua Dewan Pemuda PAS menyatakan.

"Pemuda PAS akan menjadi antara penggerak utama di samping rakan-rakan NGO yang lain. Kempen ini akan digerakkan ke seluruh negara," katanya di sidang media di ibu pejabat PAS semalam. (petikan malaysiakini)

Tahniah kerana kesudian pemuda PAS menjadi pengerak utama tetapi disebut rakan - rakan NGO...mana peranan DAP atau KEADILAN... ? Terlupa, ataus sengaja dilupa..?

Mungkin mereka sedang terlalu yakin dan mabuk 'lampu sorot'. Biarkanlah Dewan Pemuda PAS Pusat organisasi besar yang lengkap logistiknya, hebat lagi dasyat.

Lupakah kita dengan kejayaan 'BERSIH' di depan istana, rindu dengan 'mobiliser' yang amat rendah diri seperti abang Md Sabu. Walaupun tak diminta che'GuBard sanggup balik dari Seoul hanya untuk memastikan aspek teknikal hari tersebut berjaya. (sila klik untuk baca lanjut)

Maaf celupar pagi - pagi !
~chegubard~

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower