.
`
refresh 4 new artikal
.

07 May 2009

Update 11.15am - (HOT) Sidang Bawah Siling sedang bersidang..wakakka !!Apa nak jadi dengan hangpa semua ni oii ! Merooyan rakyat Perak nengok kelaku Adun-Adun semua ! Macam sidang taik kucing !

Lead Story

Ganesan sedang mengendalikan beberapa usul berikutnya dengan mengumumkan usul perlantikan Jawatan Kuasa Dewan yang baru sesuai dengan peraturan tetap dewan negeri. Keadaan menarik ini saya umumkan sebagai sidang "Bawah Syiling". Sidang kebudak-budakan dan macam lakonan itu disaksikan oleh seluruh dunia dan mencemarkan demikrasi. Lucu, aneh, tapi benar...

Ganesan angkat sumpah dimeja ADUN sebagai speaker haram

Makin tegang ! Keadaan tegang berlanjutan apabila Ganesan dilantik sebagai Speaker dan mengangkat sumpah di meja ADUN Jelapang (Timbalan Speaker). ADUN Sungai Rapat pula meneruskan sidang haram dengan mencadangkan perlantikan JK Dewan. ADUN Pakatan Rakyat melaungkan "haram" memecah kesunyian dewan dan menenggelamkan suara Speaker Haram.

Ganesan dalam keadaan tidak lancar kelihatan cuba menggunakan pembesar suara mengumumkan Jawatan PAC yang dicadangkan oleh Sungai Rapat. adeh..apa nak jadi Sidang DUN negeri ku !

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower