.
`
refresh 4 new artikal
.

26 May 2009

Hujjah TV9: Zahid tarik diri lagi.....

article thumbnail

Malam ini akan diadakan HUJJAH TV9 diantara YB Husam & YB DS Zahid Hamidi pukul 9.30 malam. Namun disaat akhir Zahid telah menarik diri dari menyertai program tersebut yang dipengerusi oleh Prof Madya Dr Agus sebagai moderator. Tajuk yang akan dibincangkan mengenai ‘Politik Wang’ adalah merupakan suatu tajuk yang amat mustahak dan relevan dengan situasi sekarang, dan rakyat secara keseluruhannya amat ternanti-nanti untuk mendengar buah fikiran YB UMNO & PAS, untuk menangani permasalahan politik wang ini.

Ini merupakan kali kedua DS Zahid Hamidi menarik diri saat akhir bagi menyertai Debat dengan YB Husam. Sebelum ini pernah YB Husam menjemput Zahid Hamidi untuk berdebat di atas pentas, di tapak expo jalan kuala kangsar, simpang, di depan ribuan rakyat malam menjelang pilihanraya kecil bukit gantang , 6 April 2009 lalu.Sila klik sini untuk lihat rangka perdebatan
(Gambar banner debat Yb Husam VS Zahid Hamidi di PRK bukit gantang dahulu)

(SURAT YB HUSAM KEPADA DS AHMAD ZAHID)

26 Mei 2009

YB. Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid bin Hamidi

Pejabat Menteri Pertahanan

Kementerian Pertahanan Malaysia

Tingkat 5, Wisma Pertahanan

Jalan Padang Tembak

50634 Kuala Lumpur Fax: 03: 26985372

YB Dato’ Seri,

PENYERTAAN DALAM RANCANGAN ‘HUJJAH’ DI TV9 PADA 26HB MEI 2009 JAM 9.30 MALAMSukacita saya menarik perhatian YB Dato’ Seri kepada perkara di atas.

Saya telah dimaklumkan oleh pihak TV9 bahawa YB Dato’ Seri telah membuat keputusan untuk membatalkan penyertaan YB Dato Seri di dalam rancangan tersebut pada saat-saat akhir oleh kerana sebab-sebab yang tertentu. Pada asalnya, saya dijadualkan akan menjadi ahli panel di dalam rancangan tersebut bersama-sama dengan YB Dato’ Seri, dengan Prof Madya Dr Agus sebagai moderator dalam rancangan tersebut pada malam ini 26hb Mei 2009 jam 9.30 malam.

Saya merasakan bahawa tajuk yang akan dibincangkan mengenai ‘Politik Wang’ adalah merupakan suatu tajuk yang amat mustahak dan relevan dengan situasi sekarang, dan rakyat secara keseluruhannya amat ternanti-nanti untuk mendengar buah fikiran YB Dato’ Seri dan juga saya sebagai wakil dari PAS, untuk menangani permasalahan politik wang ini.

Oleh yang demikian, saya memandang berat keputusan YB Dato’ Seri untuk membatalkan kehadiran di dalam rancangan ‘Hujjah’ pada malam ini. Saya memohon agar YB Dato’ Seri dapat mempertimbangkan semula keputusan tersebut supaya saya dan YB Dato’ Seri dapat sama-sama mengupas dan berbincang mengenai politik wang di dalam rancangan ‘Hujjah’ pada malam ini.

Sukacita saya memberikan tempoh sehingga jam 7.30 malam ini untuk pihak YB Dato’ Seri memberikan pengesahan untuk hadir dan ikut serta di dalam rancangan tersebut pada malam ini.

Di atas kesudian dan kerjasama YB Dato’ Seri itu, saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

YANG BENAR,

Husam Haji Musa

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower