.
`
refresh 4 new artikal
.

16 April 2009

Amaran kepada penulis blog Pakatan Rakyat

.Amaran ini hanya digunapakai kepada penulis blog pro-pembangkang sahaja, percayalah kakaka, ciri-ciri kuku besi Malaysia semakin menampakkan hidung belangnya, kakaka


KUALA LUMPUR, 15 April (Bernama) -- Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim hari ini meminta penulis blog menghentikan penulisan mengenai perkara palsu dan menyentuh peribadi.

Beliau berkata mereka yang menulis laporan palsu akan dikenakan tindakan di bawah Akta Komunikasi dan Multimedia.

"Menyatakan perkara palsu dan perkara menyentuh peribadi harus dihentikan oleh para penulis tersebut (penulis di internet dan blog)."Jika mereka mengkritik kerajaan, itu hak mereka tapi jika berita mereka palsu maka kita akan mengambil tindakan di bawah Akta Komunikasi (dan Multimedia)," katanya kepada pemberita selepas melawat dan mendengar taklimat Jabatan Penerangan di Wisma Sime Darby di sini.

Beliau berkata perkara itu adalah antara yang dibincangkan pada mesyuarat pertama jemaah Menteri hari ini, selepas pembentukan Kabinet baru oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak Khamis lepas.

Dr Rais berkata Perdana Menteri juga bersetuju bahawa nama rasmi kementerian yang diterajuinya itu ialah Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, dengan menggugurkan perkataan "Kesenian".

"Ia tidak lagi mengandungi perkataan atau istilah lain selain tiga (perkataan) itu. Ia berasaskan kepada konsep jelas dan ringkas yang merangkul aspek perkhidmatan kerajaan Malaysia iaitu penerangan, komunikasi dan kebudayaan," katanya.

Katanya, ketiga-tiga kementerian yang digabung di bawah satu kementerian itu akan memperkasakan lagi tindakan serta apa sahaja yang berkuatkuasa di bawah Akta Komunikasi dan Multimedia.klik sini untuk dapatkan smiley upin dan ipin

Tuan Rumah;Blogger pembangkang tak boleh tapi blogger pro-kerajaan diharuskan kakaka kaki bodek, kaki ampu, kaki cap ayam

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower