.
`
refresh 4 new artikal
.

15 December 2009

Siasat & ambil tindakan displin terhadap 5 MP PAS yang tidak hadir malam tadi


Salam satu Parlimen. Setelah membaca laporan di sini dan di sini, tidak dapat kita sangka masih ada lagi ahli Parlimen PAS yang tidak berdisplin. Bajet 2010 yang diluluskan malam tadi adalah bajet paling mangkuk !!! Macam mana 5 ahli Parlimen PAS boleh tidak hadir sedangkan bajet ini akan menjadikan kehidupan rakyat seperti neraka untuk tahun hadapan. Ini belum cerita GST lagi ni bai.

5 ahli Parlimen ini dengan sengaja menjadikan kehidupan rakyat sengsara pada tahun depan. Mereka berlima telah dengan sengaja mempersia-siakan amanah rakyat Malaysia yang diberikan kepada mereka. Mereka berlima tidak langsung menghargai undi rakyat.

Tuan Ibrahim Tuan Man wajib membuka kertas siasatan untuk menyiasat mereka berlima. Sebagai ketua kepada JawatanKuasa Displin Parti, Tuan Ibrahim Tuan Man harus lekas selesaikan pekara ini disamping kes Hasan Ali yang sengaja cuba di'cover up' oleh beliau. Tuan Ibrahim Tuan Man, anda mesti siasat mereka berlima dan dapatkan hujah apa sebab mereka tidak hadir pada malam tadi untuk sesi pengundian undi belah bagi untuk usul Bajet 2010.

Mereka berlima telah berjaya menjadikan hidup rakyat sengsara pada tahun 2010. Mereka berlima sebenarnya adalah pewira-pewira Najib dan juga para penyokong BN. Berikut adalah wajah-wajah 5 ekor mangkuk yang berjaya menabur pasir dalam periuk nasi rakyat pada tahun 2010 nanti.

Dr.Mujahid Yusuf Rawa
P057, Parit Buntar

Dr.Che Rosli Che Mat
P101, Hulu Langat

Dr.Hatta Ramli
P031, Kuala Krai

Taib Azamudden
P016, Baling

Mahfuz Omar
P008, Pokok Sena

Jika mereka berlima tidak mempunyai alasan yang munsabah, JawatanKuasa Displin Parti PAS wajib menghukum mereka dengan diambil tindakan tatatertib sebagai pengajaran bahawa amanah yang diberikan rakyat adalah besar dan bukan pekara-pekara main-main.

*Sumber gambar dari laman web Parlimen Malaysia.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower