.
`
refresh 4 new artikal
.

14 August 2009

Salleh Man Calon PAS Permatang Pasir

Salleh Man Calon PAS Permatang Pasir

PAS mengumumkan Pesuruhjaya Pulau Pinang, Mohd. Salleh Man akan mewakili parti itu pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Permatang Pasir minggu depan.

Salleh, 52, pernah bertanding kerusi Pinang Tunggal pada tahun 2004 dan Sungai Dua, Mac 2008.

Namanya diumumkan oleh Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang di Pusat Khidmat Masyarakat ADUN Permatang Pasir, Kg. Permatang Pasir dekat sini sebentar tadi.

Kerusi itu disandang oleh wakil PAS, Datuk Hamdan Abdul Rahman, yang telah meninggal dunia hujung bulan lalu.

Kira-kira lima jam terdahulu Barisan Nasional (BN) pula mengumumkan akan menurunkan Setiausaha Umno Bahagian Permatang Pauh, Rohaizat Othman.

Rohaizat, 38, merupakan penasihat undang-undang dan lulusan Universiti Islam Antarabangsa (UIA).

Beliau yang juga Ketua Pemuda Umno Cawangan Mengkuang, Bukit Mertajam, menyertai Umno pada 1996.

Pemilihan beliau diumumkan oleh Timbalan Pengerusi BN, Tan Sri Muhyiddin Yassin di Permatang Pasir dekat sini kira-kira 5.30 petang tadi.

"Setelah ambil kira pandangan semua pihak, calon yang paling layak, boleh diterima rakyat, setelah dibincang dengan (Perdana Menteri) Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak, yang kini berada di luar negara, didapati calon yang paling sesuai ialah Setiausaha Umno Permatang Pauh, Rohaizat Othman," kata beliau ketika mengumumkan nama calon dan melancarkan jentera BN di pusat gerakan induk BN di Bukit Merah, Permatang Pauh dekat sini petang ini.

Pilihan raya kecil bagi kerusi DUN Permatang Pasir dijangka menyaksikan pertandingan tiga penjuru antara BN, PAS dan seorang calon Bebas.

Pakar motivasi, Kamarul Ramizu Idris, 42, telah menyuarakan hasratnya untuk bertanding dalam pilihan raya kecil itu. -mstar

1 comment:

  1. akum calun PAS memang sesuai dengan umrnya diperingkat pertengahan tidaklah terlalu muda juga tidak la tua sangat memang padan dengan gaya serta penampilan dirinya yang sentiasa sederhana. semoga kejayaan akan mengiringi perjuangan yang ikhlan ini INSYALAHH ALLAH akan membantu dan menolong dalam sinar RAMADHAN ini. Yang penting jentera penerangan PAS kena kukuh bersatu tanpa ada elimen pengaruh kenegerian atau pun puak2 tertentu dalam islam dari atas sampai kebawah sana sahaja tiada yang membezakan. bersatulah kerana ALLAH bersatulah kerana AGAMA bersatulah kerana RAKYAT bersatulah kerana PASA UNTUK SEMUA. hidup PAKATAN RAKYAT. WSLM

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower