.
`
refresh 4 new artikal
.

02 July 2009

Zambry Takut Apa Ni?

Tanjong Malim, 1 Julai – Selepas 2 slot dibatalkan dalam MSK kali ini, satu lagi slot utama menerima nasib yang sama. Kali ini slot bersama pemimpin terpaksa dibatalkan apabila tetamu jemputan untuk slot tersebut, YB Zambry Abd Kadir tidak dapat hadir.

Pembatalan slot ini sekali lagi menimbulkan tanda tanya di kalangan warga UPSI terutamanya di kalangan pemimpin mahasiswa.

Meskipun begitu, tinjauan UPSIkini mendapati tiada sesiapa di kalangan pelajar baru dan sebahagian besar Sakretariat Minggu Suai Kenal yang tahu bahawa Zambry adalah tetamu yang dijemput untuk slot tersebut.

Dalam pada itu, timbul ura-ura mengatakan ADUN Pangkor tersebut tidak dapat memenuhi jemputan tersebut kerana bimbang ditanya dengan soalan-soalan pedas di kalangan mahasiswa dan pemimpin mahasiswa.

Khabar tersebut turut disokong oleh beberapa sumber yang ditemui apabila beliau juga dilaporkan tidak menghantar mana-mana wakil bagi memenuhi jemputan tersebut.

Beberapa sumber turut memberi maklumat terdapat sekumpulan mahasiswa sudah menyiapkan kain rentang yang tertulis “Selamat Datang MB Haram” dan “Bila Mahu Bubar DUN??”Namun kesahihan maklumat tersebut tidak dapat dipastikan.

Berikutan pembatalan slot tersebut, Sakretariat Minggu Suai Kenal (SMS) menyusun aktiviti lain bagi memenuhi tentatif program malam ini.

Nama Zambry mula menonjol selepas kemelut kerajaan negeri Perak dan sering dilabel sebagai MB Haram selepas dikatakan merampas kerajaan negeri Perak daripada Pakatan Rakyat.

Sumber: http://loveperak.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower