.
`
refresh 4 new artikal
.

28 July 2009

Kit Siang Buat Laporan Polis Terhadap Ancaman Bunuh Presiden MCA

PETALING JAYA, 27 Julai: Pemimpin veteran DAP Lim Kit Siang Isnin membuat laporan polis berhubung ancaman bunuh yang diterima Presiden MCA Datuk Seri Ong Tee Keat di ibu pejabat polis Petaling Jaya di sini.

"Ong yang sepatutnya membuat laporan polis tetapi oleh kerana beliau tidak berani berbuat demikian, saya menjalankan tanggungjawab awam saya untuk membuat laporan bagi pihaknya demi keselamatannya.

"Walaupun pandangan politik kami berbeza, saya tidak mahu sebarang keburukan berlaku pada Ong," katanya pada sidang akhbar selepas membuat laporan polis itu pada 12.30 tengah hari.

Lim juga berkata beliau turut melampirkan laporan dalam akhbar berbahasa Cina dan Inggeris mengenai dakwaan ancaman bunuh yang diterima Ong dalam laporan polisnya.

"Kini terpulang kepadanya untuk bekerjasama dengan polis dan biarkan mereka menyiasat," katanya dan berharap presiden MCA itu akan memberikan fakta dan keterangan kepada polis bagi membantu siasatan.

Semalam, akhbar Sunday Star melaporan ancaman bunuh itu yang berbunyi: "If you're wiped out from this world some day, you should know why this has happened." (Jika anda dilenyapkan dari dunia ini pada satu hari, anda patut tahu kenapa ini berlaku).

-- BERNAMA

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower