.
`
refresh 4 new artikal
.

10 June 2009

Syabas (puncak niaga) penaja Perhimpunan Agong PAS ? 2

Tidak terkejut apabila menonton video ucapan YB ir Khalid Samad (perwakilan Shah Alam) yang memberikan komen mengenai kehadiran Syabas (Puncak Niaga) sebagai antara penaja utama Perhimpunan Agong PAS baru - baru ini.

Ini sememangnya kerja licik kapitalis seperti mereka ini.Syabas yang secara majoritinya dimiliki oleh Puncak Niaga milik Tan Sri Rozali.Tan Sri Rozali ini ialah agen kapitalis Bn, yang mengaut keuntungan dari dasar penswastaan yang menzalimi rakyat. Dia merupakan kawan rapat malah ada yang mengakatan dia ialah proksi Senator Muhammad Muhd Taib (satu ketika dahulu). Berdasarkan penduduk Sungai Buaya dia juga ialah antara penipu besar yang telah memperdayakan peneroka Sungai Buaya yang sehingga kini kes tanah penduduk Sungai Buaya terbiar tanpa penyelesaian ?

Kini dia melalui Puncak Niaga yang mengawal Syabas telah mengaut keuntungan yang menjadikanya mega jutawan kerana diberi hak untuk 'mengawal dan memiliki' air Selangor dan Wilayah Persekutuan. Mengikut rekod hanya sebagai C.E.O Syabas Rozali meraih RM 5.1 juta setahun. Itu belum masuk salah guna kuasa di mana Rozali meraih keuntungan melampau dengan mengawal kontrak pembekalan berkaitan pembaikan dan penaiktrafan pembekalan air di Selangor yang diagih sesama syarikat mempunyai kepentingan dia sendiri.

Dia juga antara yang sering menaja perbelanjaan Bn/umno ketika pilihanraya dan program - program lain.

Rozali jugalah yang sedang dalam usaha menggagalkan dengan serius perlaksanaan negeri berkebajikan Selangor.Ketika Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor sedang berperang hebat dengan Puncak Niaga untuk merebut hak air untuk dikembalikan kepada rakyat, tiba - tiba selaku parti sekutu PAS menerima tajaan dari Tan Sri Rozali. Kesombongan Tan Sri Rozali menolak dasar kebajikan telah enggan bekerja sama untuk meberikan air percuma kepada rakyat. Kerajaan negeri terpaksa membayar hampir RM12 juta sebulan tanpa mengelak sedikitpun kepadanya untuk membolehkan rakyat menikmati air percuma. Mujur ada syarikat anak kerajaan negeri seperti KDEB di bawah teraju Datuk Karim Munisar yang prihatin untuk menyerap pembayaran tersebut menjadi sebahagian dari perancangan jangka masa panjang sebahagian dari proses mengembalikan air kepada rakyat yang dimana regim terdahulu telah menggadaikan hak asas rakyat ini.

Kini Rozali sedang bertukar wajah. Dia rapat dengan sesetengah pemimpin Pakatan Rakyat dengan bertukar warna ala sesumpah. Mungkinkah dia bertukar sebentar ke warna hijau untuk menghancurkan perpaduan rakyat demi kelansungan keuntungan peribadi dan dalam jangka masa panjang mengembalikan Umno pro kapitalis sebagai pemerintah negeri.

Ingatlah tidak kira kepada siapa ....musuh 'sial' seperti ini sedang menyelinap antara kita. Ucapan YB ir Khalid mengenai sejarah perang harus dijadikan iktibar.

Janganlah kita bangga sangat dengan 'hullamakk' tetapi ingatkah kita 'Nakasonny' yang mampu bertukar kulit menjadi totok Umno walaupun masih ada rumah di markas Taman Melewar.

Ingatan ini ditulis selaku anak muda aktivis jalanan biasa.

Adakah cukup 'hullamak' kita apabila ketika rakyat memenangkan kita kerana menolak dan benci dengan Bn sebaliknya bila ada sedikit kuasa kita mula lupa kita ingat kita cerdik dan mahu bincang dengan Bn untuk punya kuasa yang lebih. Sila rujuk video rakaman ucapan Ust. Ahmad Awang.

Ingat Rasul junjungan besar Muhammad s.a.w pernah ditolak oleh 'satu' kaum kerana baginda bukan datang dari kaum tersebut. Sirah Rasullullah seharusnya mengajar kita erti menolak sentimen perkauman. Sebaliknya kegemilangan Islam ialah ketika Islam berjaya menyatukan semua kaum dan agama bersatu dibawah panji KEADILAN.

Sudah hentikan idea 'perpaduan'... mendekati dakwah dan mengajak masuk lain dari kita bersama mereka....

SEKALI LAGI MENGINGATKAN DIRI....YANG KITA ADA SEDIKIT HARI INI IALAH BUKAN KERANA KEKUATAN MANA - MANA PARTI TETAPI (DENGAN IZIN ALLAH) IA KERANA RAKYAT YANG MENOLAK Umno DAN Bn DAN MELIHAT ADA SINAR DENGAN PAKATAN RAKYAT.

keADILan ada kelemahanya, sudah pasti DAP tidak sempurna, PAS juga ada kurangnya.... selaku bersaudara bukankah lengkap melengkapi itu elemen penting.... yang penting kepentingan RAKYAT !!!
~

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower