.
`
refresh 4 new artikal
.

08 June 2009

Jangan sampai mereka ni menjahanamkan parti yang kita sayang

pelik. Kitorang tak suka usaha perpaduan dengan UMNO, tapi undi boleh menang kat dia". Sambungnya, " Kami yang ada kat dewan pun jenuh kerut dahi, muka masing masing macam tak senang. Kurang sangat orang yang gembira. Tapi .. ntah .. macam mana boleh jadi."

pelik. Kitorang tak suka usaha perpaduan dengan UMNO, tapi undi boleh menang kat dia". Sambungnya, " Kami yang ada kat dewan pun jenuh kerut dahi, muka masing masing macam tak senang. Kurang sangat orang yang gembira. Tapi .. ntah .. macam mana boleh jadi."

Ramai terkejut Nasa boleh menang

Kalau umno ada yang tok tok .. PAS pun ada juga. Apa pun Umno temberang, takkan percaya. Kalau berita kat Media Arus Perdana cerita kebaikan UMNO, terus tolak. Tanpa usul periksa. “Ellllehhhhh .. membohong la tu.”

Usul muqabalah PAS dengan UMNO memang dah diketahui sejak lepas PRU12. Tapi awalnya jenuh la di rahsiakan. Bila dah terbongkar, baru satu satu aib ni di ceritakan. Tapi niatnya di lainkan. Kononnya hanya bincang, tak lebih dari tu. Agenda di pesongkan. Selagi pakai kopiah, selagi tu orang boleh caya.

Penyokong PAS tak tau main politik. Selagi bukan UMNO, diorang sokong, tapi yang pandai politik kat atas nun .. pusing punya cerita. Nampak marah, tapi baik. Nampak garang, tapi mesra. Yang kena tipu, orang bawah. Ahhh biasa la orang politik. Benda ni bukan lagi benda baru.

Pelik sungguh bila orang yang usaha untuk perpaduan dengan UMNO boleh menang. Semua orang pusing kepala. Apa yang berlaku ni?

Bertanya lah aku dengan orang PAS yang tok tok. Dia ni jenis di cincang tak putus, di bakar tak rentung.
“Apa pandangan tentang kemenangan Nasaruddin?”
Dia jawab .. “Ntah la .. pelik. Kitorang tak suka usaha perpaduan dengan UMNO, tapi undi boleh menang kat dia”. Sambungnya, ” Kami yang ada kat dewan pun jenuh kerut dahi, muka masing masing macam tak senang. Kurang sangat orang yang gembira. Tapi .. ntah .. macam mana boleh jadi.”

Selepas aku letakkan talipon, dia jawab dalam sms, “tapi dgr kata dr halimah mlm tadi? Apa pun murshidul Am lbh tinggi dr presiden” …

Semuanya terima kerana selagi ada TG Nik Aziz, diorang rasa selamat. PAS ni mudah je. Apa kata TG Nik Aziz, mengalahkan usul sesiapa pun dalam PAS. Kalau TG Nik Aziz, kata A .. maka A lah dia dan begitu lah sebaliknya. Walaupun TG dah kempen sebelum pemilihan, tapi yang di suruh tak buat …. memang jadi benda pelik.

Tapi bila kita lihat .. siapa yang uruskan semua urusan undi ni .. baru la kita kata .. “Ahhh patut la .. yang uruskan pun orang dia.”


Baca artikel penarik beca .. Tingkat Empat PAS
Kalau paham apa yang dia tulis, maka tak perlu nak kecoh kecoh .. paham paham sendiri dah la. Apa yang perlu buat sekarang, kita pantau karenah karenah yang pro muqabalah ni betul betul. Jangan sampai mereka ni menjahanamkan parti yang kita sayang selama ni.

http://radenjowo.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower