.
`
refresh 4 new artikal
.

01 June 2009

1 Jun Hari Gelap Gelita Seluruh Perak, Pakatan Rakyat Puasa Sunat/Mogok Lapar


Anna Yusof

IPOH, 1 jun (SK) :Puasa sunat hari Isnin dan mogok lapar selama satu hari sempena Hari Gelap Gelita Seluruh Negeri Perak dan Himpunan Aman anjuran Sekretariat Pakatan Rakyat Perak hari ini.

Semua penyokong di seluruh negara diseru melakukan program puasa sunat / mogok lapar ini bagi susulan daripada kempen minggu lalu yang berpuasa sunat dan mogok lapar selama tiga hari mulai Selasa hingga Khamis.

Hari Gelap Gelita Seluruh Negeri Perak dan Himpunan Aman ini adalah bagi meneruskan bantahan pencabulan demokrasi yang dilakukan oleh Umno dan Barisan Nasional dan mendesak supaya Dewan Undangan Negeri Perak dibubarkan.

Program sehari yang membabitkan setiap markaz Dun seluruh Perak akan bermula pukul 6 petang dan diisi dengan ucapan daripada pimpinan Pakatan Rakyat di peringkat Dun masing-masing.

Ini diikuti dengan berbuka, solat Maghrib dan bacaan Surah Yassin. Selepas Isya’ solat hajat berjamaah akan diadakan dikuti dengan tazkirah.

Bagi penyokong bukan Islam sebagai menghormati program tersebut mereka boleh berlapar selama satu hari dan akan makan beramai-ramai menjelang Maghrib bersama umat Islam yang lain di markaz.

Bagi program hari ini semua penyokong Pakatan Rakyat gigalakkan berpakaian hitam tanda sokongan padu.

~suarakeadilan~

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower