.
`
refresh 4 new artikal
.

25 May 2009

Penanti oh Penanti....

Semalam kami rombongan dari PAS Besut seramai 10 orang telah ke tempat Penamaan Calon di Penanti. Sebelum bertolak ke Penanti, rombongan kami sempat menghadiri Majlis Makan Malam bagi mengutip Dana untuk membeli Bas Sekolah bagi Maahad Tahfiz Sains Tanah Merah di PUTIK. Majlis yang dianjurkan oleh PIBG Maahad, yang kebetulan Timbalan Yang DiPetua PAS Besut menjadi Pengerusi PIBGnya... Alhamdulillah.... Berjaya mengutip sebanyak RM 130K... Kira-kira pukul 12.30 tgh malam baru kami bertolak. Kami tumpang makan je..

Kami sampai di Penanti lebih kurang pukul 8.00 pagi... Anggapan kami keadaan disana begitu sesak. Kami bayangkan seperti di Penamaan calon Bukit Gantang, dimana kami terpaksa ke tapak penamaan calon seawal pukul 4 pagi. Rumusan Penamaan calon kali ini.... Boring...boring...Boring tetapi aman damai.. Lebih boring lagi apabila ramai Polis dari orang yang hadir. Datang seolah-olah nak jaga orang buat demotrasi PPSMI..

Ketua Polis Negeri Pulau Pinang juga tidak ketinggalan datang memantau keadaan.. Bagi kami orang Terengganu, kami masih ingat jasa 'Burok' mu yang sebelum ini adalah Ketua Polis Terengganu sebelum ke Penang..

Bila kata penamaan calon Pilihan raya Kecil, terbayang mesti meriah... Meriah dengan orang luar yang datang...meriah dengan peniaga-peniaga... Meriah dengan sorokan penyokong...Tapi bila UMNOOO tidak bertanding... semuanya sepi...

Umno tak payah bertanding dalam pilihanraya lagi la.

Kehidupan rakyat tidak terganggu…perbelanjaan polis dapat dijimatkan. Duit kerajaan pun selamat dari pembaziran Umno..dan tak ada kekacauan!

Kalau nak lebih selamat..tolak Umno terus. Sebab walaupun di Penanti depa tak kacau…tapi mereka kacau tempat lain. Pakai baju hitam kena tangkap. Orang pasang lilin kena tangkap. Orang bawa kek hari jadi pun kena tangkap!!. Duduk kedai minum kedai kopi dekat DUN perak pun kena tangkap...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower