.
`
refresh 4 new artikal
.

20 April 2009

Beruas Calonkan Nizar Naib Presiden PAS

Mesyuarat Agung PAS Kawasan Beruas kali ke 45 yang berakhir sebentar tadi sebulat suara mencalonkan Dato' Seri Ir. Hj. Mohammad Nizar Jamaluddin untuk bertanding jawatan Naib Presiden PAS dalam Muktamar PAS Pusat yang akan diadakan pada awal Jun nanti. Hj. Mohd Sabu dan Ustaz Nasharudin Mat Isa turut dicalonkan untuk mengisi dua lagi kerusi Naib Presiden.

Senarai penuh pencalonan oleh PAS Kawasan Beruas:

Presiden : TG Hj. Abdul Hadi Awang
Timbalan Presiden : Dato' Husam Musa
Naib Presiden : 1. DS Mohammad Nizar 2. Hj. Mohd Sabu 3. Ustaz Nasharudin Mat Isa
AJK : 1. Ustaz Hj. Ahmad Awang 2. Hj. Asmuni Awi 3. Dr. Khairuddin Abd Malik
(baki pencalonan AJK diserahkan kepada Jawatankuasa PAS Kawasan untuk menentukannya)

Mesyuarat hari ini diresmikan oleh Bendahari Badan Perhubungan PAS Perak iaitu Dr. Khairuddin Abdul Malik. 5 muka baru dipilih sebagai ahli jawatankuasa PAS Kawasan Beruas sessi 2009-2011 iaitu Hj. Jamaluddin Ibrahim, Mejar(B) Hj. Abu Bakar Hj. Yusoff, Hj. Sulaiman Ramli, Norasiken Hashim dan Hjh. Rohaya Abd Latif. 11 yang lain adalah penyandang sessi lalu.

6 jawatan dimenangi tanpa bertanding iaitu Pengerusi Tetap, Timbalan Pengerusi Tetap, Yang DiPertua, Timbalan Yang DiPertua, Naib Yang DiPertua dan Ketua Urusan Ulama'. 2 orang pemeriksa kira-kira sessi lalu iaitu Ghazali Abdul Kadir dan Mohd Radzi Abd Hamid memenangi pertandingan 10 penjuru.

Mesyuarat berjalan dengan lancar dan ditangguhkan pada pukul 2.07 petang

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

4lower